Verduurzamen

De bestaande woning verduurzamen. Welke stappen heeft u dan te doorlopen? Dat is aan u. Het is mogelijk om in één keer een grote verbouwing naar een duurzaam of zelfs energieneutraal huis te doen. Maar het kan ook stap voor stap. Wellicht wilt u eerst goed isoleren en ventileren (om schimmelvorming tegen te gaan) en dan ervaren hoe comfortabel uw woning al is geworden. In de tussentijd wilt u misschien wel sparen om de volgende stap naar verduurzamen te maken en verbouwt u dan naar een warmtepomp. Er zijn vele wegen naar energiemaatregelen in een woning.

CV-ketel aan vervanging toe?

Stel, de CV-ketel is nu bijna op z’n eind. De levensduur van een CV-ketel ligt tussen de 15 en 20 jaar. Wanneer een ketel ouder is dan 15 jaar is ketelvervanging zinvol. Dit levert niet alleen een energiebesparing op maar mogelijk ook kostenbesparingen in het onderhoud van de ketel. Zoveel mensen, zoveel wensen én mogelijkheden. Als de CV-ketel uit uw huis gaat, zijn er diverse keuzes te maken om de woning te verwarmen. Wij adviseren u graag. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak.

Dan leggen wij u meer uit over een Verbeterd Rendement (VR)-verwarmingsketel, elektrische warmtepomp voor ruimteverwarming, gebouwgebonden warmtekrachtkoppeling (WKK), gasboiler, warmtepompboiler, zonneboiler, zonneboilercombi etc.

Stap voor stap

Stapje voor stapje naar een verduurzaamde woning. Op welke manier wilt u zuiniger met de energie omgaan? En welke maatregelen zijn hiervoor nodig? Wij kijken graag samen met u welke stap naar verduurzaming voor u op dit moment het beste is. Isoleren, een warmtepomp, zonnepanelen of toch iets anders.