Meer ruimte

De plaats van uw woning is volledig naar wens, maar u wilt wél meer ruimte. Aan verhuizen hoeft u dus niet te denken. Aan opbouwen of uitbouwen wel! Met een dakkapel, opbouw over de nok van uw huis of met een aanbouw op de begane grond wordt uw woning groter. Als u dan toch gaat verbouwen, dan ook meteen zo duurzaam mogelijk. Toch?! Wij helpen u graag verder. Stap voor stap naar een zo duurzaam mogelijke, verbouwde woning.

Opbouw

Vergroot uw woning door uw dak aan te passen. De zolderverdieping krijgt meer ruimte als er een dakkapel of opbouw over de nok wordt geplaatst. Naast het verkrijgen van de juiste vergunning (lees meer over aanvragen van omgevingsvergunningen in de gemeente Castricum), is verduurzamen een punt van aandacht. Welke energiemaatregelen kunt u zoal nemen als ‘het dak er af gaat’? Denk aan het dichten van kieren en naden van de woning. Deze komen voor bij de aansluitingen van kozijnen op muren maar ook bij aansluitingen tussen bouwdelen onderling, bijvoorbeeld tussen de gevel en de dakaansluiting. Zijn de nieuwe kozijnen voorzien van Hoog Rendement + (HR+)glas? Welke isolerende maatregelen voor uw dak en zoldervloer kunnen er genomen worden.

Aanbouw

De beneden verdieping vergroten kan onder andere met een uitbouw, aan de voor- en/of achterzijde van uw huis. Voor een uitbouw is doorgaans een omgevingsvergunning nodig. Op www.omgevingsloket.nl kunt u controleren of u een vergunning nodig heeft en wilt u meer over de regels voor een vergunningsaanvraag in de gemeente Castricum weten, dan leest u hier verder. Bij het uitbouwen van de woning waarbij rekening wordt gehouden met de energiemaatregelen, kijken we samen met u naar de isolatie van de gevel, spouw, vloer etc. Komt er in het kozijn HR+ of HR++ glas en ligt het dak van de uitbouw wellicht zo gunstig dat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden?