Meer ruimte met een dak- of aanbouw

Vergroot uw bovenste verdieping met een dakopbouw

Vergroot uw woning door uw dak aan te passen. De zolderverdieping krijgt meer ruimte als er een dakkapel of opbouw over de nok wordt geplaatst. Naast het verkrijgen van de juiste vergunning (lees meer over aanvragen van omgevingsvergunningen in de gemeente Castricum), is verduurzamen een punt van aandacht. Welke energiemaatregelen kunt u zoal nemen als ‘het dak er af gaat’?

De dakopbouw zal voldoen aan de eisen van deze tijd: hoogwaardige isolatie en hoogrendementsglas in de ramen. Maar de ingreep is bij uitstek ook geschikt om de rest van het dak te isoleren en naden tussen gevels en dak aan te pakken. En dat dan als start voor verbetering van isolatie en comfort voor de hele woning. Daarnaast is de zolder vaak de ‘machinekamer’ van het huis. Tijd dus om ook stil te staan bij toepassing van energiezuinige ventilatie en verwarming.

Dakopbouw
Op welk type huis wilt u een dakopbouw? Maak uw keuze:
Hoekwoning
Hoekwoning
Middenwoning
Tussenwoning
Twee onder één kap
Twee onder één kap
Vrijstaand
Vrijstaand

Vergroot uw benedenverdieping met een aanbouw

De benedenverdieping vergroten kan onder andere met een uitbouw aan de voor- en/of achterzijde van uw huis. Voor een uitbouw is doorgaans een omgevingsvergunning nodig. Op www.omgevingsloket.nl kunt u controleren of u een vergunning nodig heeft en wilt u meer over de regels voor een vergunningsaanvraag in de gemeente Castricum weten, dan leest u hier verder

Bij het uitbouwen van de woning is het goed om ook naar energiebesparing in de rest van het huis te kijken. Zo wordt voorkomen dat er grote verschillen in comfort ontstaan tussen aanbouw en de bestaande woning. Daarnaast ligt het dak van de uitbouw wellicht zo gunstig dat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Aanbouw
Welk type huis wilt u een aanbouw? Maak uw keuze:
Hoekwoning
Hoekwoning
Middenwoning
Tussenwoning
Twee onder één kap
Twee onder één kap
Vrijstaand
Vrijstaand