Dit is CALorie!

VerbouwnaarBeter.nl is een uniek project van CALorie en een samenwerkingsverband tussen lokale aannemers en specialisten.

CALorie is de lokale coöperatie voor duurzame energie in de gemeente Castricum. Het is een samenwerkingsverband van en voor de inwoners van de gemeente Castricum (CAL staat voor Castricum, Akersloot, Limmen, Bakkum en De Woude). Wij delen onze kennis over verduurzamen en helpen de inwoners bij het vergaren van informatie.

Eén van de doelen: Castricum voorziet zichzelf in 2030 van energie. We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat olie, gas en kolen in de nabije toekomst op raken. Duurzame energie is de oplossing voor de toekomst. CALorie gaat die toekomst een handje helpen. Hoe eerder we in Castricum duurzaam zijn, des te beter voor ons allemaal. Doe mee!

Advies van energiecoaches

Wij helpen alle inwoners van de gemeente Castricum bij het verzamelen van de juiste informatie om de woning te verduurzamen bij o.a. verbouwingen. CALorie werkt met tien energiecoaches, die bij de mensen thuis komen om samen met de bewoners naar de woning te kijken. Waar zijn verbeteringen mogelijk? En hoe kan er het allerbest verduurzaming plaatsvinden? De energiecoach denkt mee, geeft advies en tips. Wij noemen dit rapport een WoonQuickScan. Lees meer.

WoonQuickScan

De CALorie WoonQuickScan behandelt onder meer de woonwensen en de energiehuishouding. Wat zijn de wensen van de bewoner en wat zijn uw mogelijkheden. Samen met de energiecoach wordt de woning bekeken en hieruit komt een kort rapport met mogelijke vervolgstappen. Vraag hier de WoonQuickScan aan.

Infrarood Warmtescan

Met een Infrarood Warmtescanner kunnen onze energiecoaches vaststellen waar in de woning warmte weglekt. Denk hierbij aan kieren langs deuren en ramen of via slecht geïsoleerde delen van het huis. Met de Infrarood Warmtescanner krijgt u een goed beeld waar er directe en duurzame verbetering in de woning kan plaatsvinden.

De scan kan alleen worden uitgevoerd bij voldoende temperatuurverschil tussen buiten en binnen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Warmtescan? Contact CALorie.

Duurzaam Bouwloket en Energieloket

Wij weten uit ervaring dat veel mensen wel willen verduurzamen, maar niet weten waar ze moeten beginnen en door de bomen het bos niet meer zien. Naast CALorie zijn er meerdere locaties waar u onafhankelijke informatie kunt vergaren. Het Energieloket van Castricum is nog in aanbouw, maar hier kunt u in de toekomst informatie vinden over besparen op uw energieverbruik. Lees meer.

Wij tippen ook: Duurzaam Bouwloket, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het verspreiden van kennis over het verduurzamen van huizen en andere gebouwen. Dat doen zij is opdracht van allerlei gemeenten in Noord-Holland, waaronder Castricum. Lees verder op duurzaambouwloket.nl.

Lees nog veel meer over CALorie, Energie voor Castricum op calorieenergie.nl.